Implantaten – Tandartspraktijk H.J. Kraaij – Velp
Welkom bij
Tandartspraktijk Kraaij
Tandartspraktijk Kraaij

Implantaten

Implantaten

Als tanden en kiezen verloren gaan, veranderen de functies van de mond. Daarnaast is het vaak geen fraai gezicht. Implantaten herstellen de functie van de kaak. Ze zorgen er bovendien voor dat u weer ongehinderd kunt praten, lachen en eten wat u lekker vindt.

In onze praktijk werkt tandarts Remco van Rees; hij heeft een ruime ervaring in het plaatsen van implantaten en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). Hij plaatst implantaten bij enkele ontbrekende tanden of in geheel tandeloze kaken. In dat laatste geval wordt tevens een zogenaamde klikprothese gemaakt, een kunstgebit dat u erop vast klikt.

Wat is een implantaat?

Implantaten zijn kunstwortels, die in de kaak worden geplaatst en in het bot vastgroeien. Ze zijn gemaakt van het lichaamsvriendelijk materiaal titanium en zien eruit als schroeven of holle cilinders. De grootte varieert, net als bij natuurlijke wortels.

Wat gebeurt er precies bij het plaatsen van implantaten?

Tijdens een vooronderzoek maken we röntgenfoto’s van uw gebit, waarna we de behandelmogelijkheden en de kosten bespreken. In principe kunnen we bij iedereen vanaf ongeveer 18 jaar implantaten plaatsen, mits er voldoende gezond kaakbot aanwezig is. Is dat het niet het geval, dan kan een voorbehandeling noodzakelijk zijn.

Op de plek waar de implantaten komen, duwen we het tandvlees wat opzij. Daarna wordt er een opening in het bot geboord. Als de opening groot genoeg is, schroeven we het implantaat erin. Nadat er een noodkroon of een afdekschroefje op zit, hechten we het wondje.

Het herstel is afhankelijk van de plek, de grootte van het implantaat en de staat van uw gebit. Het kan minder dan zes weken, maar ook zes maanden duren. Samen zoeken we naar de beste manier om deze periode met tijdelijke oplossingen te overbruggen. Daarna krijg u eventueel uw nieuwe, definitieve kunstgebit.

Is het plaatsen van implantaten pijnlijk?

We plaatsen implantaten onder plaatselijke verdoving, u voelt dus geen pijn. Toch kunt u direct na het plaatsen tijdelijk last hebben van napijn of zwelling. Een enkele keer komt het voor dat een implantaat niet vastgroeit en moet worden verwijderd. De kans hierop is groter als u rookt.

De kans van slagen is groot, het uiteindelijke resultaat oogt goed en voelt natuurlijk aan. Maar goede dagelijkse mondhygiëne en regelmatig bezoek aan de tandarts blijven belangrijk!

Vergoedt mijn verzekering de kosten?

Of uw zorgverzekeraar de kosten vergoedt, hangt af van uw aanvullende tandartsenverzekering. Als er een machtiging voor behandeling van uw zorgverzekeraar nodig is, dan verzorgen wij die in overleg met u.

Meer informatie

Lees meer op www.nvoi.nl